Слатко од сушени трендафили

Слатко од сушени трендафили
Слатко од сушени трендафили

Веќе реков дека мајка ми ми објасни како баба ми Зонка го правела слаткото од сушени трендафили. Нејсе, се потрудив, најдов повторно мајски, непрскани трендафили, мирисни до другата улица 🙂

Ги ставив во еден плех откако ги измив внимателно, не беа голема количина, само колку за проба. Во исто време го правев и сокот 🙂 Мераци, мераци 🙂

Рецептот е потполно ист со оној кој го објавив само што сега се сушат листовите, а колку долго тоа ќе трае, зависи од топлото време и сонце…Ми се погоди да не е многу сончево, ги чував на тераса, не ги фаќаше директно сонцето. Само да нема ветар, треба добро да ги заштитите.

Рецептот може да го видите овде, а ви го должев и овој.
Во исто време стаса и сокот, ептен сум задоволна, ќе следува рецепт.
Ова слатко можам да го фотографирам до бесвест, каква убавина е! Никогаш нема да можам вистински да го доловам, а време сé помалку…
Пријатно!

 

Слатко од сушени трендафили

Loading Facebook Comments ...

Напишете коментар