Јагнешко филе во сос од морков и пиперка

Знам дека кај нас нема вакво филе, многу поразлично е јагнешкото месо, ми требаше време да се навикнам. На ова јагнешко му треба само неколку минутки да се испржи, а исто вкусно е многу, нема трунка масно, нема неколку часови печење.

Продолжи со читање “Јагнешко филе во сос од морков и пиперка”

Пролетна посна тава

 

Еве една тава која ја правиме со мерак, на прагот на пролетта… Едноставна, а колоритна и… Откријте!

Продолжи со читање “Пролетна посна тава”

Сите мои мусаки – Мешана мусака

 

Се сеќавам, само што бев дојдена овде, една комшика Швајцарка, ми раскажа како секоја година одат на летување во Грција, само заради мусаката. Се штрецнав и ја потпрашав што сакаше да каже. Да, само заради мусаката оделе, толку била убава, мориња имало секаде.
И си велам јас, каква ли мусака е таа… Продолжи со читање “Сите мои мусаки – Мешана мусака”