Ќофтенца од тиквици

Едни од најпопуларните ќофтенца после месните, сите ги сакаме. Ги правам во неколку варијанти, но во основа е истото. Здрави, уште поздрави ако се печени, ви го препорачувам овој рецепт, од срце.

Продолжи со читање “Ќофтенца од тиквици”

Ќофтенца

 

Досега не сум објавила ќофтенца на блогот посебно, а ги правам на многу начини и сите ми се убави…
И при “најлошо” месо, секогаш се убави, однадвор крцкави, внатре мозок…

Продолжи со читање “Ќофтенца”

Богат чалбур

Чалбурот во уште една варијанта, со ќофте, компир и сирење.
Ова е моја варијанта, инспирирана од традицијата и струмичките чалбури. Излезе многу вкусно.

Продолжи со читање “Богат чалбур”

Излет

Вчера, 25 мај, овде беше празник, Assention, по нашки Спасов ден, а оваа година се паднаа заедно, во ист ден.
И беше Ден на младоста! Празник кој буди многу сеќавања, преубави сеќавања!

Продолжи со читање “Излет”