Пилешко со кајмак

Да пробаме нешто ново!
Овој период немам баш време за пишување рецепти, ама за среќа, имам многу сликано од сега, но и од порано необјавено, па штом уловам временце, ќе пишувам.

Продолжи со читање “Пилешко со кајмак”

Моите гурмански плескавици

Еве и мој рецепт за плескавици. Без кајмак не произнавам плескавици, тоа ми е основно, по урнек на северниот сосед, а нема поубави! Некогаш ставам внатре, некогаш одозгора, како и да е, кајмакот го надополнува вкусот онака како треба да биде, совршенн!

Продолжи со читање “Моите гурмански плескавици”