Тиква и ориз, печена тава

 

Јас сум од оние кои баш не сакаат печена тиква како десерт, никако не ја засакав така печена и затоа секогаш ја правам со млеко и ванили во вид на фил за баници, пити. Ова сум го кажала многу пати, да си повторам 🙂
Но ми беше предизвик да направам некоја тава во солена варијанта. И така, одамна, се роди оваа преубава тава која многу ја сакаме. Ви ја препорачувам 🙂

Продолжи со читање “Тиква и ориз, печена тава”