Велигденски милиброд и чурек на конци

Во моето детство, милибродот беше задолжителен за Велигден, а гледам и сега е, и мило ми е…
Тоа е наша традиција, толку богата…Рецепти има многу, во некои краеви се вели козинак, а кај нас милиброд и чурек…

Продолжи со читање “Велигденски милиброд и чурек на конци”