Богата летна салата

Од летните салати, тиквиците, модрите патлиџани и пиперките ни се најчесто на трпезата, покрај доматите и краставичките. Салатата е здрава, вкусна, богат вкус!

Продолжи со читање “Богата летна салата”

Салата од портокалова леќа

И оваа салата или летна манџичка е токму за оваа време…Лесна, здрава, вкусна…
Од поново време ми е на трпезата, секако, порано само за зелена знаевме.

Продолжи со читање “Салата од портокалова леќа”

Табуле со кус кус

Салата на салатите, ќе ја наречам! Домашно табуле, рецепт на семејството на Мишел. И не сум пробала поубава салата од овој тип.

Продолжи со читање “Табуле со кус кус”

Летна салата со пилешко

Еве една салата, ем брзо, ем вкусно, ем здраво, а и разладувачко ручече. Не сме баш ние научени на вакви салати кои треба да го заменат целиот оброк, но некако тоа беше првото што го прифатив во туѓина, зашто е по мој вкус. Знаеме да ги ситниме салатите, оние француските, ама ете може и вака, свежа, сочна, баш летна, одлична за горештините!

Продолжи со читање “Летна салата со пилешко”

Излет

Вчера, 25 мај, овде беше празник, Assention, по нашки Спасов ден, а оваа година се паднаа заедно, во ист ден.
И беше Ден на младоста! Празник кој буди многу сеќавања, преубави сеќавања!

Продолжи со читање “Излет”

Кошничка од тесто со салата

Кошничката за која веќе има рецепт овде, полна со салата од јајца.

Продолжи со читање “Кошничка од тесто со салата”