Модар патлиџан со пире во 3 бои

Одлично, богато мезе, една од моите комбинации. Овој пат со пире во 3 бои, и за око сервирано и на вкус, преубаво беше 🙂

Продолжи со читање “Модар патлиџан со пире во 3 бои”

Пинџур од модар патлиџан со кисело млеко

Многу рецепти, многу фотографии, се трудам да ги најдам сите сезонски кои не се објавени…

Продолжи со читање “Пинџур од модар патлиџан со кисело млеко”

Богата летна салата

Од летните салати, тиквиците, модрите патлиџани и пиперките ни се најчесто на трпезата, покрај доматите и краставичките. Салатата е здрава, вкусна, богат вкус!

Продолжи со читање “Богата летна салата”

Розе ролатчиња од патлиџан

Модриот патлиџан или црн патлиџан, па и плав, син, многу имиња има кај нас.
Ама и многу се готви. Старински јадења, нови јадења… Сто варијанти! И преку сто!

Продолжи со читање “Розе ролатчиња од патлиџан”

Pinđur so modar patliđan

Ovoj pinžur po doma go narekuvame maliđano, iako vistinskiot recept ne sum go poglednala, nikogaš. Go pravam po moe, vo nekolku varijanti.
Ednostavno, brzo, a modriot patližan e mnogu zdrav, toa znaete…
Beše mnogu odamna koga tatko mi me nauči kako da kupuvam ubav patliđan…
Zavisi za što ti treba, ja biraš i formata i goleminata…
Продолжи со читање “Pinđur so modar patliđan”

Pečen leten pinđur

Vo momentot na blogot, latinicata i kirilicata, borba vodat 🙂
Gi koristam i dvete, a toa mnogu mi preči, no ovoj period mora da bide taka, ke se stabilizirame naskoro, se nadevam…

Bi sakala da vi go dolovam mojot leten, pečen pinđur…
Imam nekolku varijanti, da počnam so ovaa…
Lesno se pravi, so dobra organizacija i brzo.
Dominiraat domatite, koi ni se neophodni vo leto, koga gubime mnogu tečnosti na toploto sonce… Продолжи со читање “Pečen leten pinđur”