Чорба од бел зеленчук

 

Тогаш кога ја правев оваа чорба, знам дека правев и бело пире, па зелнкасто пире, здрава храна, према потребите 🙂 Пире или крем чорба, нема разлика, здрав зеленчук е важно, може малку поводена да е чорбата. Пирето го користам како прилог на многу работи, не само на месо..
Е сега јас не сум нутриционист, си признавам 🙂 , и не можам да ви кажувам ништо повеќе од она што е основно, што го знаеме, и што го има на интернетот кој е полн со стручни текстови ама и нестручни, затоа внимавајте! Многу е важно компетентни лица да ве советуваат.

Продолжи со читање “Чорба од бел зеленчук”