Телешка чорба

Не знам зошто, ама некои зимски јадења ги сакам и во лето, како врели чорби, а некои ги јадеме ладни…Знаеме дека оваа чорба е поубава во меана, само не знам дали уште е така…
Имено, колку и да ја правиме вкусна дома, никогаш нема да биде како утринската чорба, прекрасен појадок во Струмица за многу генерации!  До казанот ли е, односно до големата количина или имаат свои тајни, не знам, но иако мојата чорба е врвен деликатес, сепак, не е како нивната (ова јас да го признаам, значи голема вистина е, знаете дека поубава ми е храната дома, ељам мојата 🙂

Продолжи со читање “Телешка чорба”