Мојот Пататник

 

Долго време овој рецепт веќе го вртам по дома, ги испробав сите можни варијанти кои ми паднаа на ум!
Е па вака почна приказната…

Продолжи со читање “Мојот Пататник”

Бурек

Во Македонија, бурекот наш насушен може да биде со сирење, со урда, со месо, со печурки…

Основно за бурекот е што се прави само со вода и зејтин. Нема јајца, нема кисела вода, нема кисело млеко, нема прашок за пециво, нема квасец.
За разлика од нас, Босанците под бурек подразбираат само со месо. Другото за нив се пити.

Продолжи со читање “Бурек”