Лосос со бел сос

 

Еднаш до два пати неделно, риба, беше и е советот, за добро здравје…

Еве еден рецепт за убав неделен ручек.

Продолжи со читање “Лосос со бел сос”

Свински кременадли со мајонез сос

 

Ако биде да биде, масно, не масно, убаво си е!

Ручекот од овој тип секогаш го нарекувам машки, зашто мажите не поминуваат баш многу време во кујна, а пржењето месо е ептен брзо… Иако има исклучоци, генерално е така. Е сега генерализациите не се добри, знам, но ајде нека биде мое мислење само…

Со каков мерак маж ми ги подготви, и тој како мене кога готви, не мрда од шпоретот или скарата…

Јас го смучкав сосот набрзина, па салатата и готов е ручекот! Или вечерата!

Продолжи со читање “Свински кременадли со мајонез сос”