Тиква и ориз, печена тава

 

Јас сум од оние кои баш не сакаат печена тиква како десерт, никако не ја засакав така печена и затоа секогаш ја правам со млеко и ванили во вид на фил за баници, пити. Ова сум го кажала многу пати, да си повторам 🙂
Но ми беше предизвик да направам некоја тава во солена варијанта. И така, одамна, се роди оваа преубава тава која многу ја сакаме. Ви ја препорачувам 🙂

Продолжи со читање “Тиква и ориз, печена тава”

Banica so tikva

Vreme e za pečena tikva, tikvenik, banici so tikva…
Nikako ne se naučiv da jadam pečena tikva, makar so vanila, kanela, suvo ovošje…
Tikvenikot i banicite, pitite, gi sakam poveke, potočno, koga tikvata e so mleko i vanili, kako fil, e togaš mi e najubava… Vkusovi…
Važno e da se jade tikva zatoa što e mnogu zdrava, se preporačuva da se jade sekoj den dodeka ja ima na pazarot…
Продолжи со читање “Banica so tikva”