Летен ориз

Веќе имам објавено задушен ориз, се подготвува на рингла, значи не е класична тава ориз. Рецептот може да го видите овде.

А сега ориз со тиквички, на мој начин 🙂 Превкусно летно јадење!

Продолжи со читање “Летен ориз”

Печени тиквици со каша

Еден здрав начин за подготовка на тиквички. Крцкави, ароматични, перфектно мезенце…

Сами си се печат, само кратка подготовка и имаме одличен оброк или додаток.

И за тиквиците имам стотици рецепти, таман додека сум жива да објавувам, полиени вака, неполиени онака, печени, пржени, живи, со сос, каша… 🙂

Овде се поинакви, со зелена лушпа се, има мала разлика во вкусот…

Овој рецепт повеќе е за тукашните, зашто нашите се поголеми и помеки, но ако се помали и многу свежи, изводливо е, ми се чини.

Листовите тиквици треба да станат како чипс еден вид 🙂 Продолжи со читање “Печени тиквици со каша”

Тиквички со ориз

Ете за овие фотографии зборував, и оние од претходниот рецепт, но нема да ми замерите, премногу фотографии се во прашање, премногу рецепти, и кога имам вака варијанти, најтешко е…

Веќе знаете, секој рецепт може да го направите и посен, а јас посните повеќе ги сакам (но овде има и јајце во сосот, не заборавајте!) 🙂

Продолжи со читање “Тиквички со ориз”