Домашна урда

 

Во странство нема урда, можеби во некои балкански продавници, но не е како нашата. Немам некое знаење за урдата, но знам дека има два вида.

И така, благодарение на Интернетот, и затоа што овде нема, после многу километри потрага, ќе си правиш домче. Имам 3 рецепти за домашна урда.
Продолжи со читање “Домашна урда”

Боранија во млеко

 

Овој рецепт ми беше многу актуелен порано, а сега го зачестив повторно. Баба и на Ива го правеше прекрасно, стар струмички специјалитет, да не го заборавиме.

Вообичаено правам посна боранија, а ако веќе треба да е со месо, вака најмногу ми се допаѓа.

Продолжи со читање “Боранија во млеко”