Бурек со македонски кори

И ете коначно да направам бурек со наши кори, тенки, вкусни, ниту се кршат, ниту стануваат сол, ниту, ниту…можам така да редам до утре сабајле. Не се споредуваат, не 🙂

Продолжи со читање “Бурек со македонски кори”

Бурек

Во Македонија, бурекот наш насушен може да биде со сирење, со урда, со месо, со печурки…

Основно за бурекот е што се прави само со вода и зејтин. Нема јајца, нема кисела вода, нема кисело млеко, нема прашок за пециво, нема квасец.
За разлика од нас, Босанците под бурек подразбираат само со месо. Другото за нив се пити.

Продолжи со читање “Бурек”