Пинџур со модар патлиџан и пиперки

На некои рецепти, ептен им се радувам и многу ми е мило што ви се допаѓаат. Пинџурите спаѓаат во тие рецепти, убав наш пинџур на сто начини, сите поинаку го правиме, а сепак е истиот, надвременски.

Продолжи со читање “Пинџур со модар патлиџан и пиперки”

Пинџур од модар патлиџан со кисело млеко

Многу рецепти, многу фотографии, се трудам да ги најдам сите сезонски кои не се објавени…

Продолжи со читање “Пинџур од модар патлиџан со кисело млеко”

Pinđur so modar patliđan

Ovoj pinžur po doma go narekuvame maliđano, iako vistinskiot recept ne sum go poglednala, nikogaš. Go pravam po moe, vo nekolku varijanti.
Ednostavno, brzo, a modriot patližan e mnogu zdrav, toa znaete…
Beše mnogu odamna koga tatko mi me nauči kako da kupuvam ubav patliđan…
Zavisi za što ti treba, ja biraš i formata i goleminata…
Продолжи со читање “Pinđur so modar patliđan”