Ивини бомбици од палента

 

Палентата, кога дојдов овде, веднаш ја прекрстив, полента се вели. Не сум си го заборавила јазикот, таман работа, но ете палентата, лесно стана полента.

Продолжи со читање “Ивини бомбици од палента”

Модар патлиџан со палента

Не знам дали некој друг приготвува толку многу модри патлиџани и тиквици како мене.
Ги имаме цела година, вкусни се и веќе не ми се сезонска храна. Обавезно на неколку денови печам цели плехови и ги комбинирам на разни начини, за салати или оброци.

Продолжи со читање “Модар патлиџан со палента”