Чизкејк со овошје

Топло беше сеуште кога ја правев оваа торта, па за годишнината на блогот правев и друга, но во основа не се разликуваат многу. Да не бидам во тренд, не бива, иако овие торти не се по мој вкус баш. Никако не се навикнав на крем шантили и овошје, никако.
Убава е, вкусна, освежителна, но не е моја торта, како велиме 🙁

Продолжи со читање “Чизкејк со овошје”

Честита годишнина!

Минатата година, овој период, ја привршувавме подготовката на блогот.
Мојот сопруг, со срце и душа се посвети на таа работа и еве до денденес е така, зашто блогот е како живо суштество, треба да се “храни”, одржува, променува, поправа…
Истуркавме една годинка!

Продолжи со читање “Честита годишнина!”