Летен посен ѓувеч

Ѓувечот во многу варијанти, посен, со месо вакво, месо такво, печен, пржен…
Овој пат печен, и без многу губење време.
Секогаш кога сакам да се утешам што не се прво пржени состојките, си велам, ами на фурна како било?

Продолжи со читање “Летен посен ѓувеч”

Пинџур од модар патлиџан со кисело млеко

Многу рецепти, многу фотографии, се трудам да ги најдам сите сезонски кои не се објавени…

Продолжи со читање “Пинџур од модар патлиџан со кисело млеко”